06 70 332 5857 [email protected]

Megtisztelő feladat elé néztünk, amikor Kiszler András, a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar karnagya megkeresett bennünket azzal a kéréssel, miszerint készítsük el a 10. jubileumi koncertjük werkfilmjét. A főpróba 2017. január 6-án pénteken kora délután kezdődött, amelyen András jó pár sor instrukcióval látta el a koncerten szintén fellépő Tücsökzenekar, valamint a nagyzenekar tagjait. Természetesen csapatunk egyik nagy kedvencét, a Karib-tenger kalózai című mozifilm betétdalát is eljátszották nagy sikert aratva ezzel már pénteken is.

JubileumX – A kulisszák mögött
1 of 1

Szombaton 14:00-kor kezdődött a zenekari tagok fotózása, ezt pedig a koncert előtti főpróba követte. Mindkettő nagyon jó hangulatban telt, a lámpaláz gyenge jelét sem lehetett látni a fiatalokon. Szinte észre sem vettük, hogy elérkezett a kezdés időpontja.

Az eseményen olyan közéleti személyek mondtak beszédet, mint Szenyériné Szabolcska Julianna, a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője, Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere, dr. Csikota József, a Fúvószenekarok és Együttesek Magyarországi és Közép-Kelet-Európai Szövetségének (WASBE) tagszervezeti elnöke, és Szabó Ferenc, a Magyar Fúvószenekari és Mazsorett Szövetség elnöke.

A koncert keretein belül köszöntötték a szavazás által megválasztott zenekari zenészeket (Tücsökzenekar: Pusztán Fanni, DIF: Lukács Ádám), valamint azokat a muzsikusokat, akik a kezdetektől tagjai a fúvószenekarnak. A jubilálók: Bogdán Anita, Bogdán Eszter, Simon Szabolcs, Szabó László, Tóth Ada Eszter.

Ezt követően Kiszler András számára 10 éves kiváló munkásságát elismerő díszoklevelet nyújtott át először dr. Csikota József, majd később Szabó Ferenc.

jubileumi koncert

Ahogyan feljebb már említettük, a mi feladatunk egy werkfilm elkészítése volt, ahol a felkészülés, a próbák és a technikai háttérmunka megörökítése volt a legfőbb cél, ezért is kapta ez a rövidfilm a Kulisszák mögött címet. Munkánk közben sikerült arra is figyelnünk, ami körülöttünk élőben történt, így nem csupán a kameráink kijelzőin követhettük végig az eseményeket, hanem pozitív, megélt élményekkel telve indulhattunk haza.

Mindent összegezve bátran állíthatjuk, hogy az elmúlt évek legpatinásabb koncertjén vehettünk részt.

jubileumi koncert

Jubileumi koncert – Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar – StúdióB Hungary