06 70 332 5857 [email protected]

2018 tavasza meglepetést tartogatott számunkra. Ekkor érkezett ugyanis a felkérés egy drogprevenciós film elkészítésére a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságtól. A forgatókönyv elkészültét és a diákszínészek kiválasztását követően belevágtunk a forgatásba.

Elsőként a film csúcspontjának előzményeit örökítettük meg: haverok, pia, fű, egy rossz ötlet, egy nem működő biztonsági övfeszítő, és maga a baleset… Utóbbinak élethű szimulációja 2018. június 13-án, egy viharos napon történt meg élesben.

A kábítószer-ellenes világnap közeledtével a forgatás helyszínére látogatók a katasztrófavédelem, a rendőrség, mentők, polgárőrök, temetkezési vállalkozó összehangolt munkájába „nyerhettek betekintést”. Két összetört autó, műsebek, és egy fiatal lány, akit – a szerepe alapján – már nem tudtak visszahozni az életbe…

Mindez csak egy film, de a létrehozásában közreműködő összes ember célja, hogy egy igazán elrettentő példaként álljon mindazok előtt, akik hasonló meggondolatlan tettre szánnák el magukat.

Végül a balesetet okozó fiatal srác szemszögéből is láthatjuk a szomorú következményeket.


A film oktató jellegű, arra tanít bennünket, hogy igenis felelősek vagyunk tetteinkért, embertársainkért, de a benne látható jelenetek a nyugalom megzavarására alkalmasak lehetnek!


Törés – a drogprevenciós film
1 of 1